Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana

 

 Nu foarte des imi este dor de mazare in ciorba . La cele cu smantana imi placmulte galuste , dupa modelul nostru traditional ardelenesc .

 

INGREDIENTE
500 grpiept curcan 1 cana mazare verde 1 morcov mare 1 ceapa 1 felie de telina 1 tija apio 1 foaie dafin 4 linguri ulei 3 oua 8 linguri faina 1 lingura grasime gaina 1 pahar smantana grasa otet de mere sare piper Legumele se curata si se spala .Ceapa se toaca marunt . Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele . Restul legumelor se taie cubulete. Sotati usor legumele in ulei. Sarati si turnati deasupra 3 litrii de apa . Puneti la fiert pieptul de curcan si mazarea verde si foaia de dafin . Totul va fierbe destul de repede in 15 minute . In acest timp bateti spuma ouale,. Sarati si adugati faina si untura de gaina . Omogenizati amestecul si cu ajutorul unei linguri puneti galuste in zeama ce fierbe la minimum . La sfarsit Incorporati smantana diluata cu zeama calduta . Astfel nu se vor face cocoloase . Acriti cu putin otet de mere . Pieptul de curcan se scoate si se taie bucatele mai mici . Adugati carne la fiecare farfurie de ciorba . Gustati si sarati daca mai este nevoie .

Pofta buna !!!

Ingrediente Ciorba de curcan cu mazare, galuste si smantana

500 grpiept curcan

1 cana mazare verde

1 morcov mare

1 ceapa

1 felie de telina

1 tija apio

1 foaie dafin

4 linguri ulei

3 oua

8 linguri faina

1 lingura grasime gaina

1 pahar smantana grasa

otet de mere

sare

piper

Categorii