Ciorba de fasole cu afumaturi

Reteta culinara Ciorba de fasole cu afumaturi din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de fasole cu afumaturi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de fasole cu afumaturi

 

Această ciorbă este foarte apreciată pentru că îmbină gustul legumelor de bază cu acela foarte plăcut, de afumătură. Pentru acest gen de ciorbă, eu folosesc ca si afumătură, kaiserul sau costița (nu prea grasă!), dar fiecare poate alege ceea ce îi place, fără a exagera, însă, pentru ca gustul de afumat să nu acopere gustul legumelor, ci doar să le nuanțeze. Din aceste ingrediente, am făcut o oală de 5 litri de ciorbă de fasole cu afumături.  

Ingrediente Ciorba de fasole cu afumaturi

500-600 grame fasole uscată albă

3 morcovi

2 pătrunjei

1 țelină mică

1 ceapă

2 roșii

1 legătură de mărar

1 legătură de frunze de pătrunjel

ulei pentru călit ceapa

250 grame de kaiser/costiță de porc slabă

sare

piper

Categorii