Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete. Pastarnacul il curatam si il taiem cat mai marunt, rosiile decojite le tocam. Spalam rasolul, iar costita o spalam si o portionam. Eu le-am pus in oala minune si le-am fiert cam 35-40 de minute, dar daca nu aveti oala minune, atunci le fierbeti direct in oala in care faceti ciorba. Dupa ce le-am fiert, rasolul l-am desfacut de pe os, dar bucatile de carne sa fie cat mai mari. Le-am rasturnat intr-o oala cu tot cu zeama, am mai adaugat apa fierbinte, cantitatea de apa o puneti in functie de cata ciorba doriti sa faceti. Adaugam ceapa verde, cea uscata, morcovul, ardeiul kapia si pastarnacul. Cand incepe sa clocoteasca punem rosiile decojite, mararul verde tocat si jumatate din patrunjelul verde, tot tocat. Dam gust cu sare si piper. Cand legumele sunt fierte mai bine de jumatate, punem foaia de dafin, crenguta de cimbru si sucul de rosii. Mai fierbem, gustam sa vedem daca sunt patrunse atat carnea cat si legumele. Cand sunt bine fierte, dam drumul la fasolea boabe, pe care o scurgem inainte de zeama. Adaugam si borsul fierbinte, mai lasam sa dea in clocot 4-5 minute. Inchidem aragazul, tragem ciorba de pe foc, presaram restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate marunt. Acoperim oala 10 minute, apoi putem servi. Pofta buna!

Ingrediente Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

1 rasol mic afumat

1 bucata de costita afumata

2 cutii de fasole boabe albe mari

1 ceapa verde

1 ceapa uscat

1 morcov

1 ardei kapia

1 bucatica pastarnac

150 gr rosii decojite in sos tomat

4 linguri suc de rosii de casa

3 crengute marar verde

1/2 legatura patrunjel verde

4 crengute leustean verde

sare

piper

1 foaie de dafin

1 crenguta cimbru uscat

500-600 ml bor

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca