Ciorba de fasole galbena
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Ungaria. Cum sa faci Ciorba de fasole galbena
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de fasole galbena
Eiii, dilema ciorba sau supa, continua! ;) Mno, pentru noi, astia din Banat si Ardelal, sau cel putin pentru mine :D supa, e supa clara, din pui/vita cu taitei (fidea!) sau galuste, legumele si carnea se scot din supa si se servesc alaturi, fiecare savurand ce poftesete alaturi de zama limpede. Iar ciorba e cu carne, sau fara dar cu multe legume, acrita in cel mai bun caz, doar cu bulion din rosii ;) Asa ca va las pe voi sa apreciati cum credeti de cuviinta ;) Oricum ar fi, e tare bunaaa! ;)
Ingrediente Ciorba de fasole galbena
fasole galbenă congelată cca. 1000 g,
ceapă galbenă 2 bucăti,
usturoi 3-4 catei,
ardei kapia 1 bucată,
morcovi 2 bucăti,,
pătrunjel rădăcină 1 bucată,
păstârnac ½ bucată,
țelină rădăcină 1 felie,cca. 50 g,
boia de ardei dulce 1 lingurită,
leuștean 1 legătură,
pătrunjel ½ legătură,
mărar verde ½ legătură,
ulei de floarea soarelui 50 ml.,
sare de mare,
bulion cca. 250 ml .