Ciorba de fasole verde cu carne afumata

Reteta culinara Ciorba de fasole verde cu carne afumata din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de fasole verde cu carne afumata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de fasole verde cu carne afumata

 

 Cum iarna nu-i ca vara si ziua ca noaptea , asemenea ciorbele mele sunt diverse . De data aceasta am folosit ca ingredient diferit , pastarnacul . Nu sunt fan-pastarnac pentru ca imprumuta  un gust dulceag mancarii . De data aceasta s-a completat in mod fericit cu morcovii de la soacra [ ea are un soi ce-l cultiva de mult timp si nu sunt dulci ].

 

INGREDIENTE
500 gr fasole verde - de sera 500 gr carne porc afumata -de casa 4 linguri ulei floarea soarelui 3 catei usturoi 2 morcovi 2 tije telina verde 1 pastarnac 1 ceapa mare galbena 1 crenguta cimbru verde 1 legtura mica patrunjel verde 1 foaie dafin 1 ceapa verde 1 pahar suc rosii piper sare Carnea afumata de porc se spala si se pune la fiert , bucata intreaga . Legumele se curata si se spala . Ceapa galbena si partea alba de la ceapa verde se taie cubulete . Verdeturile si usturoiul se maruntesc . Morcovii si pastarnacul se taie in jumatati de rondele . Toate verdeturile si legumele se soteaza in ulei . Cand legumele incep sa se inmoaie , se toarna deasupra sucul de rosii . Lasati sa fiarba inabusit 10 minute . De obicei bulionul se pune la sfarsit pentru ca legumele sa se patrunda usor .Daca procedati astfel nu veti avea probleme cu fierberea legumelor . Transferati legumele cu bulion in oala in care fierbe carnea . Adugati fasolea verde curatat si rupta bucatele . Atentie !!! Nu sarati decat la sfarsit cand gustati . S-ar putea ca carnea afumata sa contina suficienta sare . Adugati foaia de dafin si cimbrul . Fierbeti o ora sub capac. la foc mediu . Gustati legumele daca sunt patrunse . Sarati daca este nevoie . Piparati. La servire presarati ,, ceva verde [ceapa ,patrunjel , telina ]" deasupra , pentru aspect. Doritorii pot aduga smantana sau iaurt dupa pofta .Serviti alaturat ceapa , ardei ,ardei dulce . Ciorba astfel pregatita a fost atat de gustoasa incat eu nu am mai dorit smantana .

Ingrediente Ciorba de fasole verde cu carne afumata

500 gr fasole verde - de sera

500 gr carne porc afumata -de casa

4 linguri ulei floarea soarelui

3 catei usturoi

2 morcovi

2 tije telina verde

1 pastarnac

1 ceapa mare galbena

1 crenguta cimbru verde

1 legtura mica patrunjel verde

1 foaie dafin

1 ceapa verde

1 pahar suc rosii

piper

sare

Categorii