Ciorba de fasole verde cu carne de ied
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de fasole verde cu carne de ied
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de fasole verde cu carne de ied
Ma cam incurcau niste bucatele de ied care nu aveau prea multa carne pe ele. Le-am fiert si am preparat o ciorbita gustoasa de fasole verde. Fasolea verde culeasa din gradina. Am asezonat totul cu tarhaon. Am zis ca daca merge tarhonul la miel, va merge si la fratele lui iedul.
2 morcovi 2 radacini patrunjel 3 catei usturoi 2 cepe 1 ardei gras rosu 500 gr fasole verde prefiarta -congelata 500 gr carne de ied cu os [ capetele de la picioare -ciocanelele :D ] 2 linguri tarhon in otet 1 pahar smantana . piper negru macinat patrunjel verde sare ceapa rosie si praz la servit Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati marunt ceapa ,usturoiul , morcovul si patrunjelul . Se pun la fiert impreuna cu carnea de ied . cand acestea sunt patrunse se pune fasolea verde care are nevoie sa dea doar un clocot . La sfarsitul fierberii smantana se dilueaza cu zeama calda si se introduce in oala [ asa nu va face cocoloase ] . Se acreste cu tarhon in otet si cu zeama de la acesta . Condimentati cu piper si amestecati . La servire distribuiti la fiecare in farfurie , carnita de miel . Pentru o nota de prospetime in plus , presarati patrunjel verde . Pofta buna !!!!Ingrediente Ciorba de fasole verde cu carne de ied
2 morcovi
2 radacini patrunjel
3 catei usturoi
2 cepe
1 ardei gras rosu
500 gr fasole verde prefiarta -congelata
500 gr carne de ied cu os [ capetele de la picioare -ciocanelele :D ]
2 linguri tarhon in otet
1 pahar smantana .
piper negru macinat
patrunjel verde
sare
ceapa rosie si praz la servit