Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute

Reteta culinara Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute

 

 Dovleceii cresc în grădina mea ca ciupercile după ploaie. Cei neprihăniți îi iubesc și îmi place să gătesc cu ei. Sunt gustoase și ușoare în mâncăruri.

1 dovlecel de floarea soarelui-700 gr 1 ceapă 1 ardei 2 morcovi 2 pulp top 2 roșii mari - 500 gr 4 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 fire de telina verde patrunjel verde sare piper negru Iaurt grecesc -optional Galuste: 3 oua +5 linguri faina alba + 1 lingura ulei, unt sau untura proaspata + sare Legumele se curata si se spala. Pulpele de pui se curata si se spala bine. Tăiați morcovul rondele. Tăiați ceapa și ardeiul în cuburi. Dovleceii se curăță, se dau prin răzătoare și se toacă mărunt. Roșiile se curăță ușor dacă sunt bine coapte. În caz contrar, crește ușor în partea de sus și se scufundă în apă clocotită. După opărire, roșiile se pot curăța foarte ușor. Se caleste usor ceapa, morcovul si ardeiul in ulei. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, puteti pune rosiile. Lasam sa fiarba usor impreuna cateva minute. Umpleți cu apă în oală. Pentru eficienta si accelerarea fierberii se poate folosi apa clocotita obtinuta prin incalzire in ibric. Se fierb pulpele de pui. După 45 de minute, testează dacă carnea este fiartă. În acest moment, pregătiți găluștele cu un amestec de ouă, sare, făină și puțină grăsime [vegetală sau animală]. Amestecul de găluște poate fi și mai moale. Cu ajutorul unei linguri se ia aluatul si se pune in sucul care fierbe la foc mic. Dovleceii se curăță, se dau pe răzătoare și se stoarce semințele. Nu a trebuit sa curat dovleceii pentru ca am o varietate cu pielea subtire si seminte aproape imperceptibile. La final se aseaza dovlecelul taiat cubulete. Se pune telina si patrunjelul tocate marunt.  Asezonați supa cu piper sau sare dacă este necesar. La prepararea felului doi s-a folosit carne de pui. Carnea poate fi lăsată și în supă dacă o porți în bucăți mai mici. Am adăugat și iaurt acru cu iaurt grecesc, dar funcționează fără el.  Poftă bună !!!

Ingrediente Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute

1 dovlecel mai rasarit-700 gr

1 ceapa

1 ardei

2 morcovi

2 pulpe gaina

2 rosii mari-500 gr

4 linguri ulei floarea soarelui

2-3 fire telina verde

patrunjel verde

sare

piper negru macinat

iaurt grecesc -optional

Galuscute : 3 oua +5 linguri faina alba + 1 lingura ulei , unt sau untura proaspata de porc + sare

Categorii