Ciorba de gascan cu legume si mazare verde
Reteta culinara Ciorba de gascan cu legume si mazare verde din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de gascan cu legume si mazare verde
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de gascan cu legume si mazare verde
Soțul meu este un mare fan al păsărilor de curte. A adus acasă un gascon proaspăt tăiat. L-am porționat și împărțit. Ce să vă spun că și-a făcut pielea din piele și grăsime. Am destinat tacâmurile și o bucată de piept pentru o supă.
Tacâmuri, oase [din piept] și o bucată de sân 4 morcovi mici 2 cartofi mari 2 tulpini de tarhon uscat 1 ceapa rosie 1 bucată de țelină 1 păstârnac 1 frunză de dafin verde 1 link patrunjel verde 1 ardei rosu mic 1 ceapa galbena 4 linguri ulei 300 gr mazăre verde 500 ml bulion de rosii sare piper Legumele se curata si se spala. Înainte de a găti, am ținut carnea și tacâmurile în apă rece, pe care le-am schimbat de trei ori. Mi s-a parut ca gasconul are carne mai rosie si am vrut sa nu fie deranjat sucul la fiert. Tacâmurile împreună cu carnea se pun la fiert într-o oală sub presiune cu 3 l apă, morcovi, țelină, cartofi, păstârnac, dafin și tulpinile pătrunjelului verde. Nu uita de batoanele de tarhon si sarea de la inceput. După o oră de gătit [am o oală de o mie de ani cu vreo 30 de ani mai bine: D]. Deschideți vasul respectând toate regulile de siguranță. Strecoară sucul. Tocați legumele. Tăiați pieptul în același mod. Restul tacâmurilor se servesc cât sunt fierbinți ca un fel de gustare. De obicei cu un cartof fierbinte și un morcov fiert în suc. Tăiați ceapa galbenă și ardeiul roșu în bucăți mici și prăjiți ușor în ulei. Se toarna peste sucul limpede in care a fiert carnea si legumele. Fierbeți mazărea verde [eu aveam mazăre verde congelată]. Dupa cateva minute adaugam legumele tocate si bucatile de carne. Acru cu bulion de rosii si ardei. Tot dupa cateva minute focul se opreste si se orneaza cu verdeata tocata. Gustați și sare dacă este necesar. Poftă bună !!!!Ingrediente Ciorba de gascan cu legume si mazare verde
Tacamurile , oase [dela piept ] si o bucata de piept
4 morcovi mici
2 cartofi mari
2 tije de tarhon uscat
1 ceapa rosie
1 bucata de telina
1 pastarnac
1 foaie dafin verde
1 legatura patrunjel verde
1 ardei mic rosu
1 ceapa galbena
4 linguri ulei
300 gr mazare verde
500 ml bulion de rosii
sare
piper