Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Ungaria. Cum sa faci Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

 

 Macar o data pe an, prepar ciorba de gulioare umplute . Este greu sa mai gasesti gulioare tinere si mici . De data aceasta am venit cu ele de la piata . Acum gasesti aproape orice , chiar si broccoli , cultivat local . Este o ciorba specific ardeleneasca ,imprumutata de la vecinii unguri , pentru mine cu gust de copilarie .

 

INGREDIENTE
8 gulioare tinere -cat un ou de gasca 2 morcovi 2 cepe verzi 2 cartofi mici /sau3 linguri orez 4 linguri ulei floarea soarelui 1 crenguta de cimbru uscat-poate fi si verde daca aveti 1 pahar smantana grasa sau iaurt grecesc gras 500 gr pipept de curcan 1 ou 2 linguri pesmet 1 lingura faina alba de grau patrunjel verde marar verde sare piper negru macinat otet mere -optional . Curatati si spalati morcovul si ceapa . Aceste se taie rondele si se soteaza usor in ulei de floarea soarelui. Turnati deasupra 2 l apa . Sarati si puneti la fiert . Introduceti in oala crenguta de cimbru uscat pentru aroma , care la sfarsitul fierberii se arunca . Curatati gulioarele si le scobiti cu o lingurita sau cu ustensila de curatat seminte a merelor . Miezul de gulie nu se arunca se pune la fiert in oala . Preparati umplutura pentru gulii din pieppt de curcan tocat , ou , pesme,sare , piper si patrunjel verde . Formati din compozitia cu carne mici perisoare . Gulioarele se presara in interior cu putina faina alba [ le scuturati sa nu fie prea multa]si se introduce cate o perisoara care se taseaza usor . Reduceti fierberea [ asta pentru ca sa nuse imprastie carnea ],puneti la fiert gulioarele . Mi-au mai ramas cateva perisoare si le-am pus in ciorba ca atare . Tot acum se pun la fiert cartofii curatati si taiati cubulete. Eu pun cartofii pentru un plus de consistenta [ daca nu am si felul doi ] . Puteti renunta la cartof sau inlocui cu orez . Lasati sa fiarba cam 15 -20minute . Incercati daca este cartoful fiert . Dregeti ciorba cu smantana . Daca va place mai acrisora puneti putin otet de mere . Gustati si sarati/piparati daca este necesar. La servire presarati patrunjel verde si marar verde pentru aspect , gust si prospetime !!! Pofta mare !!!

Ingrediente Ciorba de gulioare umplute cu piept de curcan

8 gulioare tinere -cat un ou de gasca

2 morcovi

2 cepe verzi

2 cartofi mici /sau3 linguri orez

4 linguri ulei floarea soarelui

1 crenguta de cimbru uscat-poate fi si verde daca aveti

1 pahar smantana grasa sau iaurt grecesc gras

500 gr pipept de curcan

1 ou

2 linguri pesmet

1 lingura faina alba de grau

patrunjel verde

marar verde

sare

piper negru macinat

otet mere -optional .

Categorii