Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

 

 Anul acesta mielul a fost înlocuit cu capra. Nu am ratat ocazia de a pregăti o supă bună cu smântână. Cel mai bine este să alegeți o astfel de supă verde. Este abia primavara si trebuie sa profitam de ceea ce ne ofera gradina !!!

1 cap de capră bine curățat 2 morcovi 3 cepe verzi 3 crengute de tarhon verde 3 fire de usturoi verde e 1 ceapa galbena 1 felie de telina 1 ardei 1 ardei iute 1 frunză de dafin 100 ml ulei de floarea soarelui 1 sau 1 lamaie 1 conserve de smantana 4 maini generoase de spanac 3 linguri de orez sare Legumele decojite se taie în bucăți mici. Dacă doriți, morcovii și țelina pot fi date prin răzătoare. Capul de capră se curăță și se spală foarte atent. L-am spalat bine pentru ca l-am primit foarte curat. Cel care l-a tăiat a lucrat foarte frumos și cu grijă. Oricum, l-am „controlat” între dinți. Ar fi putut fi fire de iarbă la ultima masă. Acum nu a fost cazul. Legumele tocate impreuna cu ceapa si usturoiul tocate se calesc in ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se toarna 3 l apa, sare si se pune capul de capra la fiert. Atentie!!! Ceapa verde și usturoiul verde se pot arde foarte ușor. Adaugam frunza de dafin si tarhonul verde tocat. Se lasa sa fiarba 40 de minute. Carnea este gătită când se desprinde ușor de os. Adăugați orezul în oală și gătiți. Capul de capră este îndepărtat și se desprinde foarte ușor de os. Limba și creierul sunt ținute separate pentru distribuție pe fiecare farfurie. Spanacul feliat și feliat subțire este introdus în oală. De asemenea, acum adăugați ardeiul iute feliat - pentru un gust picant. Se oprește fierberea. Spanacul își va păstra calitățile și culoarea dacă este doar ușor opărit. Se bate un ou intreg si se amesteca cu smantana. Adăugați sucul fierbinte din oală și apoi turnați amestecul în supă și amestecați bine. Se acru cu suc de lamaie dupa dorinta. Poftă bună !!!

Ingrediente Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

1 cap de ied bine curatat

2 morcovi

3 cepe verzi

3 crengute de tarhon verde

3 fire de usturoi verd e

1 ceapa galbena

1 felie telina

1 ardei

1 ardei iute

1 foaie dafin

100 ml ulei floarea soarelui

1 ou

1 lamaie

1 cana smantana

4 maini generoase de spanac

3 linguri orez

sare

Categorii