Ciorba de iepure

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit. După ce legumele sticlesc, se adaugă bucățile de carne mărunțite, se completează cu cca. 3 l apă rece, apoi se lasă la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 30 de minute. După ce s-a scurs timpul de fierbere, se adaugă cartofii tăiați bucățele, se asezonează de sare, piper, boia, adăugându-se boabele de coriandru și foaia de dafin. Se lasă la fiert cca. 15 minute până se înmoaie cartofii, la final, se adaugă roșiile mărunțite și pastele, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, până se umflă pastele. Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă. Spor și poftă bună!

Ingrediente Ciorba de iepure

cca. 500 g măruntaie de iepure ( spate

gât

organe)

1 buc ceapă galbenă

1 buc praz partea albă

1 buc pătrunjel rădăcină

1/2 buc păstârnac

1 felie țelină

1 felie gulie

1 buc morcov

2 lg untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați

2-3 fire leuștean verde

2 cartofi roșii de Covasna

1 conserva roșii tocate conservate de la SunFood

sare iodată

piper proaspăt măcinat

coriandru 2-3 seminte

boia de ardei

2bfoaie de dafin

paste pătrate mari de la Băneasa

verdeață pentru ornat.

Categorii