Ciorba de legume cu perisoare

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa o taiem cat mai marunt. Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte, varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi. Intr-o oala de 3-4 litri punem 2 linguri de ulei de floarea soarelui si calim in el: ceapa, morcovul, patrunjelul si telina. Cand ceapa s-a inmuiat si celelalte legume au prins putina culoare, adaugam 2 litri de apa peste legume si lasam sa fiarba. Pana cand incepe sa fiarba putem pregati perisoarele. Carnea (eu o cumpar netocata si o toc eu acasa, am folosit carne de pui) impreuna cu oul si cu condimentele le amestecam intr-un bol. Adaugam orezul ales si spalat in compozitie si omogenizam (in functie de preferinte se poate adauga mai mult sau mai putin orez). Cand am omogenizat bine totul, formam perisoarele. Le asezam pe o farfurie si stoarcem peste ele zeama unei lamai. Cand legumele fierb, adaugam cartofii si varza de bruxelles si mai lasam circa 5 minute la fiert. Adaugam perisoarele cu zeama de lamaie cu tot si pasta de rosii. Fierbem inca 10-15 minute. Asezonam dupa gust si presaram deasupra patrunjel tocat marunt. Se serveste calda cu smantana sau acrita cu zeama de lamaie. Pofta buna

Ingrediente Ciorba de legume cu perisoare

-2 cartofi

-2 morcovi

-1 patrunjel

-1 bucata telina (1/4 dintr-o telina mare)

-5 bucati varza de bruxelle

-1 ceapa

-2 linguri ulei

-sare

-piper

-50 ml pasta de rosii

-patrunjel verde

Pt perisoare:

-200 gr de carne

-1 ou

-100 gr orez

-sare

-piper

-1 lingurita nucsoara

-zeama de la o lamaie

Categorii