Ciorba de mazare cu carnati unguresti

Reteta culinara Ciorba de mazare cu carnati unguresti din categoria Supe/Ciorbe. Specific Ungaria. Cum sa faci Ciorba de mazare cu carnati unguresti

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de mazare cu carnati unguresti

 

 Este o ciorba din categoria celor rapid de preparat .Practic in30 minute ai pus o ciorba pe masa . Pe langa ca se face repede  este si deosebit de gustoasa .

 

INGREDIENTE
500 gr mazare verde -congelata 300 gr carnati unguresti picanti 100 ml ulei 4 morcovi mici 2 cepe verzi 2 rosii 1 fir usturoi verde otet de mere-optional sare piper negru macinat Carnatii acestia unguresti sunt picanti , cu putin chimen , semi-uscati si foarte gustosi . Pot fi folositi pe post de potentiator de gust.Practic nu mai ai nevoie de condimente . Scoateti mazarea la decongelat. Se curata morcovii si ceapa . Se taie rondele . Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei ca sa se topeasca din grasimi si sa dea gust bun intregii ciorbe . Adugati morcovul si ceapa si lasati sa se soteze usor . Turnati apa fierbinte deasupra . Sarati usor . Dupa primul clocot adugatimazarea verde si rosiile tocate marunt . Lasati sa fiarba sa mai fiarba 10 minute . Opriti fierberea puneti usturoiul verde tocat si gustati . Sarati /piparati daca este nevoie . Daca va place ciorba mai acra , acriti suplimentar cu putin otet de mere . Pofta buna !!

Ingrediente Ciorba de mazare cu carnati unguresti

500 gr mazare verde -congelata

300 gr carnati unguresti picanti

100 ml ulei

4 morcovi mici

2 cepe verzi

2 rosii

1 fir usturoi verde

otet de mere-optional

sare

piper negru macinat

Categorii