Ciorba de miel

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de miel

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa , morcovii , patrunjelul,pastarnacul si telina . Le calim pana prind putina culoare ,se rumenesc . Adaugam carnea taiata bucati mai mici sau mai mari , dupa cum doriti. Amestecam de cateva ori si turnam apa fierbinte . Va incepe foarte repede sa fiarba. Lasam sa fiarba circa 20 minute,dupa care adaugam cartofii taiati cuburi si ardeiul . In timp ce fierbe noi decojim rosiile (le tinem putin in apa fierbinte ca sa se decojeasca mai usor ) ,le taiem si pe ele cat mai marunt . Adaugam in ciorba mazarea (congelata am avut eu) si rosiile . Lasam sa fiarba la foc mic pana cand sunt fierte legumele si carnea . Cand sunt fierte adaugam borsul si gustam. Asezonam cu sare si piper dupa gust.Mai lasam sa mai clocoteasca de cateva ori. Frunzele de leustean si patrunjel le tocam marunt si le adaugam in ciorba . P.S Daca doriti carnea de miel se poate oparii inainte sa fie pusa in ciorba. Pentru asta puneti la fiert apa si cand apa fierbe punem carnea de miel. Oprim focul si lasam cateva minute. Se strecoara si se pune carnea direct in ciorba fierbinte. Pofta buna !!

Ingrediente Ciorba de miel

-300 gr carne de miel (carne bucati care a ramas din transare

coaste)

-1 ceapa

-2-3 morcovi

-1 pastarnac

-1 patrunjel

-1/4 telina mare

-4 cartofi

-100 gr mazare

-1 ardei rosu

-2 rosii sau bullion (200 ml)

-2 linguri bors la plic sau 200 ml bors din cereale

-frunze de leusetean

-frunze de patrunjel

-sare

-piper

-2 linguri ulei

-2,5 litri apa fierbinte

Categorii