Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se spala , se curata de coaja si se toaca marunt morcovul.Se spala si se taie marunt ardeiul kapia, ardeiul gras si dovleceii.Se curata ceapa si se taie marunt. Se pun legumele la fiert impreuna cu carnea de miel,sare, piper, uleiul de masline . Spre final cand carnea si legumele sunt fierte se adauga doua oua battue. Se fierb corcodusele separat cu putina apa si cat sa le acopere. Dupa ce s-au inmuiat putin corcodusele se dau pe sitaca sa se separe de samburi. Sosul de corcoduse rezultat se adauga la ciorba impreuna cu pasta de tomate si se mai lasa sa dea un clocot. La final se adauga leustean si patrunjel fin tocate.Se serveste cu smantana, ceapa rosie si ardei iute. Pofta buna !

Ingrediente Ciorba de miel acrita cu corcoduse

1 kg carne de miel de preferat sira

1 dovlecel mic

2 oua

1 ceapa

1 ardei kapia

1 ardei gra

1 morcov

Leustean

patrunjel

Sare

piper

2 linguri de ulei de masline

1 lingura pasta de tomate de casa

2 cani corcoduse

2 l apa

Categorii