Ciorba de miel cu leurda si urzici

Ciorbă de miel reţetă. Reteta culinara Ciorba de miel cu leurda si urzici din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de miel cu leurda si urzici

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de miel cu leurda si urzici

 

 O ciorbita buna de sezon , plina de vitamine .

 

INGREDIENTE
1 cap miel 3 morcovi 3 cepe rosii mici 1 ardei kapia rosu 1/2 telina 4 linguri ulei 4 linguri otet mere 1 lamaie- zeama 1 foaie dafin 1 lingurita pasta ardei iute 1 legatura leurda 2 maini de urzici tinere 3 fire leustean verde 4 linguri orez 1 pahar smantana grasa piper negru macinat sare Capul de miel se curata si se spala bine si se pune la fiert in apa sarata cu otet . Lasati sa dea un clocot si apoi aruncati apa . Intre timp curatati , spalati si tocati marunt ceapa,ardeiul morcovul si telina . Sotati usor in ulei legumele pregatite . Adugati 2 l apa . Puneti in oala la fiert si capul de miel,foaia de dafin si pasta de ardei iuti .Sarati . Trebuie sa fiarba bine cam o ora . Puneti la fiert leusteanul tocat marunt. Capul de miel se considera fiert cand se poate desface cu usurinta maxilarul si calota craniana . Capul de miel fiert se desface si se scoate creierul si limba mielului . Limba se feliaza . Acestea se vor aduga la sfarsit din nou in ciorba . Smantana se dilueaza cu zeama calda ca sa nu faca cocoloase . Pentru aceasta trebuie sa alegeti o smantana grasa de calitate Dregeti ciorba cu smantana si o acriti cu zeama de lamaie . Piparati . La sfarsit se pune leurda tocata si frunzulitele tinere de urzici . Eu am pus doar frunzele tinere de urzici, curatate de pe tije . Pofta buna !!!

Ingrediente Ciorba de miel cu leurda si urzici

1 cap miel

3 morcovi

3 cepe rosii mici

1 ardei kapia rosu

1/2 telina

4 linguri ulei

4 linguri otet mere

1 lamaie- zeama

1 foaie dafin

1 lingurita pasta ardei iute

1 legatura leurda

2 maini de urzici tinere

3 fire leustean verde

4 linguri orez

1 pahar smantana grasa

piper negru macinat

sare

Categorii