Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata

 

 Aceasta este prima mea ciorba  cu naut. Deci este o premiera. Dorisem sa prepar o ciorba de fasole verde, dar am gasit putine pastai in gradina. M-am hotarat sa completez cu boabe de naut. Am studiat retetele orientale si am imbunatatit  ciorbita cu o costita afumata. Asta sa ii dau tenta  local-ardeleneasca  :D Sotul meu cand a auzit ce are la masa, n-a fost incantat. Dupa ce a gustat, nu se mai satura sa o laude !!!

500 gr naut fiert. 500 gr costita afumata 250 gr fasole verde -din gradina 250 gr rosii cherry -din gradina 50 ml ulei 1 morcov 1 ceapa sare piper negru macinat otet de mere -optional 1 foaie dafin 1 crenguta cimbru 1 crenguta marar 2 fire de telina verde patrunjel verde tocat  Costita se portioneaza. Eu am mai taiat si cubulete de unde am putut. Morcovul se curata si se taie rotund . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucatele mai mici .  Ceapa, morcovul si costita se soteaza in ulei .  Puneti la fiert costita cu legumele pregatite in 3 l apa .  Tot acum se pune foaia de dafin si ierburile aromatice. Sarati putin, asta in functie de cat de sarata este costita . Dupa 30 min incercati daca legumele sunt fierte si adaugati boabele de naut care au fost limpezite cu apa rece .  Acum puneti si rosioarele  taiate jumatati . Piparati si gustati de sare . Daca zeama este foarte sarata de la costita afumata , mai puneti putina apa . Daca doriti ciorba mai acra puneti putin otet de mere .  La servire presarati patrunjel verde tocat .  Pofta buna !!!!

Ingrediente Ciorba de naut si fasole verde, cu costita afumata

500 gr naut fiert.

500 gr costita afumata

250 gr fasole verde -din gradina

250 gr rosii cherry -din gradina

50 ml ulei

1 morcov

1 ceapa

sare

piper negru macinat

otet de mere -optional

1 foaie dafin

1 crenguta cimbru

1 crenguta marar

2 fire de telina verde

patrunjel verde tocat

Categorii