Ciorba de oase

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de oase

Se spala putin oasele sub un jet de apa rece si se pune pe foc cu apa rece si putina sare. Se spumuieste cat este nevoie si se pregatesc legumele. Ceapa, ardeiul si albitura se toaca marunt iar morcovul se da prin razatoarea mica.

A calit ceapa, apoi ardeiul si morcovul. Le-am adaugat la ciorba, am pus si o parte din verdeata si cartoful taiat cubulete. Spre sfarsit se scot oasele si se scoate carnea de pe ele, se taie bucati mai mici si se pun inapoi in oala.

Cand au fiert legumele se adauga pasta de rosii desfacuta in putina zeama de ciorba, potrivim de sare si condimente si la urma punem borsul oparit.

A avut pasta de corcoduse congelate care sunt grozave, sunt acrisoare, contin vitamina c si da un gust deosebit ciorbitei. Se bat ouale zdrente si se trantesc in ciorba. Se pune restul de verdeata si se acopera cu capac.

Ingrediente Ciorba de oase

Oase de porc sau vita

1 telina mica

1 patrunjel

1 pastarnac

1 morcov mare

1 ardei gras verde

1 ardei capia rosu

1 cartof

1 ceapa mare

1 legatura de patrunjel

1 legatura de leustean

Bors sau zarzare

2 oua

Categorii