Ciorba de pastai fasole galbena lata

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de pastai fasole galbena lata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de pastai fasole galbena lata

 

  Nu mai ai nevoie nici de carne la aceasta fasole pastai, atat de buna este. Pastaile de fasole lata galbena sunt carnoase si foarte gustoase. Aceasta ciorba poate fi preparata intr-o zi de post.  Puneti langa ea ceapa verde, ardei iute si masa va fi perfecta.

 

INGREDIENTE
500 gr fasole galbena, lata - pastai 4 linguri ulei 3 morcovi tineri 1 patrunjel tanar radacina cu tot cu frunze 1 felie de telina + 2 tije verzi cu frunze 2 fire ceapa verde 2 fire usturoi verde 1 lingurita boia dulce de ardei 1 lingurita rasa piper negru macinat 1 pahar bulion de rosii sare Fasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm. Spalati si curatati restul legumelor. Maruntiti ceapa verde si usturoiul. Taiati morcovii, telina si patrunjelul in cuburi sau rondele - cum va place. Inabusiti usor ceapa, usturoiul si legumele in ulei. Adaugati boiaua de ardei si tijele verzi, maruntite. Turnati deasupra 2 l apa fierbinte [ pentru a grabi pregatirea ]. Sarati. Adaugati fasolea lata si fierbeti 30 minute. Incercati daca fasolea este fiarta. Radacinoasele fiind tinere, se patrund foarte repede. La sfarsit acriti cu bulion de rosii si mai lasati sa fiarba cateva minute .Piperati. Serviti ciorba de fasole pastai alaturi de ceapa verde si ardei iute. Pofta buna !!!!

Ingrediente Ciorba de pastai fasole galbena lata

500 gr fasole galbena, lata - pastai

4 linguri ulei

3 morcovi tineri

1 patrunjel tanar radacina cu tot cu frunze

1 felie de telina + 2 tije verzi cu frunze

2 fire ceapa verde

2 fire usturoi verde

1 lingurita boia dulce de ardei

1 lingurita rasa piper negru macinat

1 pahar bulion de rosii

sare

Categorii