Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

Se pune la fiert zeama de varză cu apa și cu ceapa, (nu se pune sare, numai la sfârșit se potrivește cu sare). În acest timp, pregătim perișoarele, la carnea tocată adaugăm oul, grișul sare, piper , framântam bine și formăm biluțe (perișoare ) de mărimea unei nuci sau după dorință- mai mici sau mai mari – lăsăm să fiarbă apa în clocote și adăugăm perișoarele, acoperit, la foc mic, fierbem 30-40 minute, scoatem ceapa. Morcovul se spală, se curăță și se dă pe răzatoarea mică, se călește 1-2 linguri de ulei cu un strop de sare făra să se terciuiască, se adaugă la ciorbă când perișoarele sunt fierte. Trecem la pasul următor –se face un rântaș așa zis “ blond “, din 2 linguri de ulei cu 2 linguri de făină , se diluează cu bulionul, când se îngroașă, se diluază cu 2 polonice de ciorbă și se adaugă la restul de ciorbă din oală, se lasa 2-3 minute să fiarbă în clocote mici, apoi se oprește focul si se potrivește cu sare după gust, după ce s-a mai răcorit puțin, adaugăm hreanul sau numai când servim.

Ingrediente Ciorba de perisoare cu zeama de varza acra

0,5 l zeamă de varză murată

1,5 l apă

0,5 l bulion de rosii

1 ceapa

1/2 kg carne tocată de porc

1 morcov

1 rădăcină mică de hrean sau 1-2 linguri de pastă de hrean iute

1 ou mic

2-3 linguri de griș

2 linguri făină

3-4 linguri de ulei

Sare

piper după gust

Categorii