Ciorba de perisoare cu zucchini , smantana si tarhon

Reteta culinara Ciorba de perisoare cu zucchini , smantana si tarhon din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de perisoare cu zucchini , smantana si tarhon

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de perisoare cu zucchini , smantana si tarhon

 

O ciorba de perisoare de nota 10 [  zece ]. Initial sotul a bombanit auzind cuvantul zucchini .  Dupa ce a gustat vreo doua farfurii , tot mai dadea tarcoale pe langa oala :D

 

INGREDIENTE
2 morcovi 1 ceapa 1 cartof 1 zucchini 1 rosie mare 1 pahar smantana fermentata grasa [ minimnum 25%] 3 linguri tarhon verde frunzulite 3 linguri orez 3 linguri ulei floarea soarelui sare otet mere -optional Pt .perisoare:500 gr carne tocata de porc slaba 1 ou 1 ceapa verde tocata marunt 1 lingura pasta ardei 2 linguri patrunjel tocat sare piper Legumele se curata si se spala . Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt . Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt . Sarati . Materialul de perisoare se obtine amestecand toate ingredientele date . Se formeaza mici perisoare cu mainile umezite cu apa sau putin ulei . In momentul in care morcovul este aproape patruns [ cam dupa 15 minute de fierbere ] , se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama ce fierbe domol . Adugati zucchini taiat cubulete si orezul . Fierbeti perisoarele 10-15 minute maximum .Nu le fierbeti in exces , ele nu-si vor mai mentine fermitatea . Dregeti ciorba cu smantana diluata cu zeama fierbinte si asezonati cu tarhon verde . Gustati si daca este nevoie ,sarati si acriti cu putin otet de mere . Pofta buna !!!

Ingrediente Ciorba de perisoare cu zucchini , smantana si tarhon

2 morcovi

1 ceapa

1 cartof

1 zucchini

1 rosie mare

1 pahar smantana fermentata grasa [ minimnum 25%]

3 linguri tarhon verde frunzulite

3 linguri orez

3 linguri ulei floarea soarelui

sare

otet mere -optional

1 ou

1 ceapa verde tocata marunt

1 lingura pasta ardei

2 linguri patrunjel tocat

sare

piper

Categorii