Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt

 

  Câte chifteluțe pregătiți din 300 gr piept de pui? Pai cam 29:D Daca le reformati ies si 30. Mi-am dorit mereu sa pregatesc agrafe minuscule ca am vazut la o nunta in Salaj. Uite, acum am reușit. Recent, mi-a fost pusă la încercare imaginația pentru a pregăti o supă de chiftele care să fie gustoasă dar și să se încadreze în regulile mele de dietă MB. Uite, se poate și încă este foarte bun!!!  

1/2 ardei rosu gras 1 ceapa mica 1 tulpină de țelină 2 linguri ulei 2 linguri de pasta de ardei pentru copt - de casa 1 lingura de zada uscata tocata patrunjel verde tocat tulpini de ceapă verde tăiate 1 morcov mare + 1 rădăcină de pătrunjel fiert în supă de pui 1 l supa limpede de pui cu legume 2 linguri otet de mere smantana - optional orez - optional Pt. Chiftele ....................... 300 gr piept de pui 1 lingura varf de ceapa tocat 1 lingura blat de telina - tulpina verde de telina 1 lingura patrunjel tocat 1 bucată mică de ardei iute uscat sare

Curățați și spălați legumele. Se toacă mărunt ceapa și se toacă țelina și ardeiul gras. Se calesc usor legumele fierte. Adaugam deasupra pasta de ardei copt. Se amestecă. Sarati. Peste legumele sotate se toarna sucul limpede de pui si inca un l de apa. Se fierbe aproximativ 10-150 de minute. Între timp, pregătiți chifteluțele, Ingredientele date pentru chiftele se mixeaza cateva secunde pana se omogenizeaza si formeaza o pasta. Cu mâinile umede, pregătiți chiftele mici. Din 300 gr compozitie cu piept de pui am obtinut 30 de poieni. Reduceți intensitatea fierberii [pentru a nu zdrobi chiftelele] și introduceți chiftelele la fiert. Au nevoie de maxim 10 minute pentru a fierbe. Adaugam morcovul fiert si telina fiarta, taiate cubulete + leustean tocat. Îndreptați supa cu oțet de mere. Gustati ciorba si sarati /acriti/ piparati daca este necesar . La servire adugati patrunjel verde tocat si ceapa verde taiata , pentru prospetime .

Pofta buna !!!!

Ingrediente Ciorba de perisoare din piept de pui -cu ardei copt

1/2 ardei rosu gras

1 ceapa mica

1 tija apio

2 linguri ulei

2 linguri cu varf pasta dea ardei copt -facut in casa

1 lingura leustean uscat maruntit

patrunjel verde tocat

codite de ceapa verde tocate

1 morcov mare + 1 patrunjel radacina fiert in supa de pui

1 l supa clara de pui cu legume

2 linguri otet mere

smantana -optional

orez -optional

Pt . perisoare

.......................

300 gr piept pui

1 lingura cu varf de ceapa tocat

1 lingura cu varf apio -tija telina verde

1 lingura patrunjel tocat

1 bucatica mica de ardei iute uscat piper

sare

Categorii