Ciorba de peste

Nu stiu cat de mult va place voua ciorba de peste dar noua ne place foarte mult si imi pare rau ca nu fac mai des pentru ca este o ciorba usoara si delicioasa, numai buna in zilele cu dezlegare la peste si chiar si in timpul anului. De data aceasta am facut cu peste alb, oceanic, nu cu peste de rau, si a iesit o minunatie de ciorba acrita cu bors si dreasa cu leustean verde!

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de peste

Se curata pestele de solzi si de mate, se spala bine si se bucateste.

Daca pestele este proaspat, puteti pastra si capatanile. Il tinem la rece pana cand pregatim ciorba.

Legumele se spala si se toaca marunt dupa preferinta, apoi se soteaza in cateva linguri de ulei.Cand au inceput sa se inmoaie, le acoperim cu apa fierbinte (cam 1, 5 l) si le lasam sa fiarba.

Cand sunt aproape fierte putem sa adaugam orezul si sarea si lasam sa fiarba pana cand orezul este fiert complet. In acest moment adaugam sucul de rosii , lasam sa dea un clocot, apoi adaugam borsul si lasam sa fiarba si cu acesta. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa fierbinte, dar avem grija sa lasam loc si pentru peste :-)

Nota: Borsul se da in fiert inainte de a-l adauga in ciorba!

Carnea de peste se adauga in ciorba la final, cand borsul a dat in fiert!, se lasa cateva minute pana cand s-a albit , se stinge focul si se adauga verdeata tocata marunt.

Se serveste cu mare pofta alaturi de o mamaliguta si o tuica fiarta ;-) . Eu nu am facut mamamliga dar merge si cu paine. Pofta buna!

Ingrediente Ciorba de peste

2 pesti (500 gr fiecare, curatati de mate si solzi, eu am folosit tilapia)

O ceapa

1 morcov mare (sau 2 mai mici)

O radacina de telina sau 2-3 tije verzi

1 pastarnac

1 litru bors acru (sau dupa gust)

Sare

3 linguri orez

Ulei (4-5 linguri)

250 ml suc de rosii facut in casa

Leustean si patrunjel verde

Categorii