Ciorba de peste cu dovlecel

Reteta culinara Ciorba de peste cu dovlecel din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de peste cu dovlecel

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de peste cu dovlecel

 

 Am vrut sa-i spun la aceasta ciorba , de peste cu patru capete . Suna cam dubios . Adevarul ca la prepararea ei am folosit capetel a patru soiuri diferite de peste proaspat : stiuca , crap , platica si salau .Daca spun sotului ca prepar ciorba cu dovlecel imi da replica ,, Aia sa o mananci tu "" .Am ales sa nu-l avertizez si dupa cea a savurat si laudat ciorba , i-am devaluit ca si renegatul dovlecela fost prezent :D !!!

 

INGREDIENTE
4 capete mari si cozi de la 4 pesti diferiti : stiuca , crap , platica , salau 4 linguri otet mere infuzat cu ardei iute 4 rosii uscate conservate in ulei de masline 4 catei usturoi 4 linguri ulei masline 2 morcovi 2 cartofi mici 1 dovlecel 1 ceapa 1 foaie dafin 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita piper boabe fulgi chilli proaspat rasnit cimbru verde sare Capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in 2 l apa cu sare , otet mere ,foie de dafin si boabe de piper . Lasati sa fiarba 15 minute si strecurati zeama prin strecuratoare . Alegeti carnea de peste de pe oae si o introduceti la sfarsitul prepararii in apoi in zeama . Spalati , curatti si taiati cuburi . morcovii , cartofii si dovlecelul . Feliati rosiile uscate . Tocati marunt ceapa si usturoiul . Sotati ceapa si usturoiul in ulei de masline . Adugati morcovii si adugati zeama fierbinte in care a fiert pestele . Pe rand adugati cartofii si cand morcovul este aproape patruns , se pune si dovlecelul . Adugati la fierbere rosiile taiate si oregano . La sfarsitul fierberii se gusta si se sareaza sau acreste dupa dorinta . Introduceti carnea de peste in zeama . Pentru mine a fost suficienta aciditatea data de otetul de mere si rosiile deshidratate . Daca doriti mai acriti cu bulion sau otet de mere . Rasniti fulgi de chilli pe deasupra si pentru prospetime presarati cimbru verde . Pofta buna !!!

Ingrediente Ciorba de peste cu dovlecel

4 capete mari si cozi de la 4 pesti diferiti : stiuca , crap , platica , salau

4 linguri otet mere infuzat cu ardei iute

4 rosii uscate conservate in ulei de masline

4 catei usturoi

4 linguri ulei masline

2 morcovi

2 cartofi mici

1 dovlecel

1 ceapa

1 foaie dafin

1 lingurita oregano uscat

1 lingurita piper boabe

fulgi chilli proaspat rasnit

cimbru verde

sare

Categorii