Ciorba de praz cu afumatura si salata verde
Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de praz cu afumatura si salata verde
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de praz cu afumatura si salata verde
De data aceasta diferenta este data de inlocuirea cepei cu praz. Pentru ca afumatura elibereaza suficien gust bun, am fiert legumele nu le-am mai sotat in ulei.
500 gr costita afumata de casa 1 salata verde mare 1 buc praz mic 1 morcov 1 felie telina 1 gogosar 1 ardei verde iute 1 pahar smantana sau iaurt grecesc -pentru servit 1 lamaie-zeaam sau 2 linguri otet mere -pentru acrit 3 linguri orez -optional sare Costita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare . Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [ patratele , julien -cum doriti] . Ardeiul iute se taie rondele . Legumele pregatite se pun la fiert impreuna cu costita cam o jumatate de ora . Acriti cu zeama de lamaie . sau otet de mere. Salata verde se taie fasiute si se pune ultima la oparit in zeama - asta pentru a=-si pastra calitatile nutritive . Gustati ciorba si o sarati daca este nevoie . La servire se pune in farfurie smantana sau iaurt grecesc . Noi am servit ciorba de praz cu afumatura si salata verde , insotita de ceapa verd e. Pofta buna !!!!Ingrediente Ciorba de praz cu afumatura si salata verde
500 gr costita afumata de casa
1 salata verde mare
1 buc praz mic
1 morcov
1 felie telina
1 gogosar
1 ardei verde iute
1 pahar smantana sau iaurt grecesc -pentru servit
1 lamaie-zeaam sau 2 linguri otet mere -pentru acrit
3 linguri orez -optional
sare