Ciorba de pui cu prune uscate

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam de cate ori este nevoie. Adaugam apoi ceapa taiata marunt impreuna cu celelalte legume, deasemenea taiate sau date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam sare si lasam sa fiarba. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam bulionul si cimbrul. Spalam prunele si le adaugam in oala impreuna cu taiteii. Lasam sa fiarba iar la final potrivim de sare si adaugam leusteanul si patrunjelul verde tocate marunt. Servim ciorba calda, cu paine proaspata si ardei iute.

Ingrediente Ciorba de pui cu prune uscate

carne de pui (spate

aripi

piept)

1 ceapa

2 morcovi

2 pastarnaci

1/2 telina

2 ardei

1 cana bulion

150 g prune uscate fara samburi

taitei de casa

cimbru

leustean

patrunjel verde

sare

piper

Categorii