Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

 

 Am preparat o serie de ciorbe cu smantana. In dor de rosii am spus ca este momentul pentru una din ciorbele mele preferate. Diferenta a fost folosirea supei de pui clare ca baza si asezonarea cu cimbru verde.

 

INGREDIENTE
3 l zeama clara de pui cu legume 4 rosii mari si coapte zarzavat fiert din supa : morcov, telina . patrunjel 1 foaie dafin 1 crenguta marar uscat 1 crenguta cimbru verde 1 lingurita boia dulce de ardei 3 oua 7 linguri gris patrunjel verde -optional sare Supa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se oparesc in apa fierbinte, se curata de pelite. Blendati rosiile curatate cu ajutorul robotului de bucatarie. Pireul de rosii obtinut se introduce in oala peste zeama de pui. Puneti boia si piparati. Preparati galuste de gris din 3 oua batute spuma, putina sare si 7 linguri gris Galustele se pun in ciorba ce fierbe domol cu ajutorul unei linguri. Lasati galustele sa fiarba cateva minute, turnati o cescuta de apa rece deasupra. Puneti capac si opriti fierberea . Astfel veti obtine galuste pufoase. Gustati si sarati daca mai este nevoie. De obicei presar pe deasupra ciorbei patrunjel verde tocat. De aceasta data am dorit sa simt aroma cimbrului verde. Serviti alaturi de aceasta ciorba, ceapa verde, ceapa rosie si ardei iuti. Pofta buna !!!!

Ingrediente Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

3 l zeama clara de pui cu legume

4 rosii mari si coapte

zarzavat fiert din supa : morcov, telina . patrunjel

1 foaie dafin

1 crenguta marar uscat

1 crenguta cimbru verde

1 lingurita boia dulce de ardei

3 oua

7 linguri gris

patrunjel verde -optional

sare

Categorii