Ciorba de pui cu zucchini, orez si smantana

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de pui cu zucchini, orez si smantana

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de pui cu zucchini, orez si smantana

 

 Am preparat o supa buna , limpede din pui si legume de casa . Jumatate din zeama si cateva legume au fost pastrata pentru a doua zi . Ele au constituit baza ciorbei cu zucchini , orez si smantana .Procedez des astfel preparand mai multa zeama cu legume , fie de vita , fie de pui sau curcan .

 

INGREDIENTE
2 zucchini -700 gr 2 l supa limpede de pui legume fierte in supa -2 morcovi , 1 patrunjel , 1 felie telina 1 ardei rosu 1 ceapa 1 buc praz verde 1 foaie de dafin . 1 crenguta cimbru 1 lingura zerama lamaie -optional 5 linguri orez cu bobul mare 1 pahar smantana grasa 1 lingurita rasa ierburi italiene [ rozmarin , busuioc , cimbru] sare piper negru macinat patrunjel verde Se pune supa sa se infierbante. Legumele fierte[ morcovi , patrunjel radacina , telina ] se maruntesc si se pun in zeama . Ceapa , ardeiul si prazul se taie marunt si se pun si ele la fiert . Se introduce in zeama crenguta de cimbru , foaia de dafin si condimentele italiene . Nu uitati , tot acum puneti orezul . Initial am dorit sa pun doar un zucchini . M-am razgandit si am mai taiat inca unul cubulete . Aruncati cubuletele de zucchini la fiert . In 15 minute ciorba este gata . Trebui doar dreasa cu smantana . pentru aceasta se dilueaza smantana cu zeama calda din oala si se toarna inapoi in fir subtire . Amestecati . Piparati. Gustati si sarati , acriti cu lamaie daca mai doriti . La servire puneti in farfurii , patrunjel verde tocat marunt . Pofta buna !!!!

Ingrediente Ciorba de pui cu zucchini, orez si smantana

2 zucchini -700 gr

2 l supa limpede de pui

legume fierte in supa -2 morcovi , 1 patrunjel , 1 felie telina

1 ardei rosu

1 ceapa

1 buc praz verde

1 foaie de dafin .

1 crenguta cimbru

1 lingura zerama lamaie -optional

5 linguri orez cu bobul mare

1 pahar smantana grasa

1 lingurita rasa ierburi italiene [ rozmarin , busuioc , cimbru]

sare

piper negru macinat

patrunjel verde

Categorii