Ciorbă de roșii cu tăiței de casă

Reteta culinara Ciorbă de roșii cu tăiței de casă din categoria Supe/Ciorbe. Cum sa faci Ciorbă de roșii cu tăiței de casă

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorbă de roșii cu tăiței de casă

 

O reteta noua din colectia de retete de suflet, Proud I'm a Chef!

Roșii 5 bucăți, ceapă galbenă 1 bucată ardei Kapia 1 bucată, ardei gras roșu 1 bucată, amestec de legume deshidratate vigita a la panacaris 2 linguri, ulei de floarea soarelui, sare de mare, piper proaspăt măcinat, leuștean, cimbru și fire de pătrunjel proaspăt, apă rece aproximativ 3000 ml, taitei de casa aprox. 250 g.

Se spală și se curăță toate legumele, apoi se toacă grosier.

Punem ceapa la calit in ulei si putina apa, adaugam ardeiul tocat si verdeata. Asezonați cu sare și piper.

Roșiile se curăță de coajă, se toacă mărunt și se adaugă la celelalte ingrediente. Se amestecă ușor, se aduce la semn cu apă și se fierbe cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit.

Spre final adaugam taiteii de casa mai grosi, lasand sa fiarba cca. Zece minute.

Se serveste fierbinte stropite cu verdeata.

 

Bafta si bafta!

Ingrediente Ciorbă de roșii cu tăiței de casă

Roșii 5 bucăți, Ceapă galbenă 1 bucătă Ardei kapia 1 bucată, Ardei gras roșu 1 bucată, Amestec de legume deshidratate vigita a la panacaris 2 linguri, Ulei de floarea soarelui, Sare de mare, Piper proaspăt măcinat, Leuștean, cimbru și pătrunjel proaspăt câteva fire, Apă rece cca. 3000 ml, Tăiței de casă cca. 250 g.

Categorii