Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana

 

 Daca-i bal, bal sa fie.  O ciorba de salata, asa goala nu prea merge. Numai bine si-a bagat coada purcelul in ea. Sa fie si mai fashion si trendy-mandy am mai pus ciuperci. Are de toate si este pe placul meu !!!!

2 codite afumate de purcel.-aprox 500 gr 3 linguri ulei 3 catei usturoi 1 ceapa 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ardei rosu gras -mic 1 ardei galben gras - mic 1 salata verde 1 borcan ciuperci feliate-400 gr 1 pahar smantana grasa 3 linguri otet mere sau zeama lamaie sare piper negru macinat 4 linguri orez -optional  Codita de purcel se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert . Ceapa, ardeii, patrunjelul,usturoiul si morcovii se curata, se spala si se taie cubulete.  Legumele pregatite se soteaza putin in ulei . Se toarna deasupra codita si zeama in care a fiert pe jumatate .  Lasati sa fiarba pana cand carnea si legumele sunt patrunse . Mie imi place carnea sa fie bine fiarta dar legumele sa fie a la dente . Gustati si sarati daca este nevoie . Ciupercile feliate se scurg de lichidul din borcan , se limpezesc si se introduc in zeama care fierbe .  La sfarsitul fierberii smantana se  dilueaza cu  zeama calda si se introduce in oala [ asa nu va face cocoloase ] .  Acriti cu otet de mere sau zeama de lamaie . Condimentati cu piper negru macinat . La sfarsit se pune salata verde taiata sau rupta marunt . Imi place sa pun salata ultima data ca sa-si pastreze culoarea frumoasa si principiile nutritive .  Nu uitati sa puneti in fiecare farfurie , la servire , cate o bucata de codita !!!!   Serviti aceasta bunatate de ciorba cu ardei iuti , ridichi , praz , ceapa verde sau rosie .  Pofta buna !!!!

Ingrediente Ciorba de salata verde, ciuperci si codita de purcel afumata, cu smantana

2 codite afumate de purcel.-aprox 500 gr

3 linguri ulei

3 catei usturoi

1 ceapa

1 morcov

1 radacina patrunjel

1 ardei rosu gras -mic

1 ardei galben gras - mic

1 salata verde

1 borcan ciuperci feliate-400 gr

1 pahar smantana grasa

3 linguri otet mere sau zeama lamaie

sare

piper negru macinat

4 linguri orez -optional

Categorii