Ciorba de salata verde cu afumatura si smantana

Reteta culinara Ciorba de salata verde cu afumatura si smantana din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de salata verde cu afumatura si smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de salata verde cu afumatura si smantana

 

 O ciorba de salata verde este bine venita in acest sezon cand accesul la cruditati este mai redus . De data aceasta am ales sa dau consistenta ciorbei cu boabe de ovaz .

 

INGREDIENTE
1 salata verde 1 os afumat cu carne 2 morcovi 2 cepe 3catei usturoi 3 linguri ulei 3 linguri boabe ovaz 1 lingura pasta ardei Kapia cu telina -Productie proprie 1 pahar de smantana 1 lamaie -zeama piper macinat sare Se spala si se curata legumele . Morcovul si usturoiul se taie mai marunt si ceapa se taie cubulete . Sotati morcovul,usturoiul si ceapa in putin ulei , pana ceapa devine sticloasa . Adugati 2litrii de apa si pasta de ardei . Puneti si osul afumat la fiert . Atentie !!! sarati doar la sfarsit . S-ar putea ca sarea de la afumatura sa fie suficienta . Cand afumatura este aproape fiarta se pun in oala si boabele de ovaz . Dregeti ciorba cu smantana . Piparati. La sfarsit , se pune in ciorba , salata verde taiata fasii. Fac aceasta si pentru aspect dar si ca salata verde sa nu-si piarda din vitamine prin fierbere excesiva . Gustati si sarati sau acriti cu zeama de lamaie daca mai este nevoie .

Ingrediente Ciorba de salata verde cu afumatura si smantana

1 salata verde

1 os afumat cu carne

2 morcovi

2 cepe

3catei usturoi

3 linguri ulei

3 linguri boabe ovaz

1 lingura pasta ardei Kapia cu telina -Productie proprie

1 pahar de smantana

1 lamaie -zeama

piper macinat

sare

Categorii