Ciorba de spanac cu cartofi ,iaurt si costita afumata

Reteta culinara Ciorba de spanac cu cartofi ,iaurt si costita afumata din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de spanac cu cartofi ,iaurt si costita afumata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de spanac cu cartofi ,iaurt si costita afumata

 

  Ciorba de spanac  goala nu are consistenta , fara carne nu prea are gust . Asa ca am preparat o masa 2 in 1 . Avem si consistenta si gust , si carnita .

 

INGREDIENTE
500 gr costita afumata de porc 500 gr cartofi 500 gr spanac 50 ml ulei floarea soarelui 3 fire usturoi verde 4 fire ceapa verde 2 morcovi moi 1 tulpina de la patrunjel 2 linguri pasta ardei kapia cu telina -productie proprie 1 pahar iaurt grecesc gras sare Puneti costita afumata al fiert . Intre timp curatati, spalati si taiati legumele . Taiati marunt ceapa si usturoiul . Feliati morcovii . Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati deasupra zeama fierbinte si costita care a fiert deja . Adaugati cartofii taiati cuburi de marime mijlocie si tulpiniler verzi de la patrunjel . . Legumele de primavara se vor fierbe foarte repede . Spanacul se spala se taie fasiii si se pune in oala fara sea se amestece . In acest mod se va gati la aburi si se va pastra culoare placuta . Sarati la sfarsit dupa ce gustati zeama . Costita afumata va elibera sare si s-ar putea ca gustul de la ea sa fie suficient . La servire isi pune fiecare iaurt in farfurie cat doreste . Folosirea iaurtului va da un gust suficient de acrisor fara sa mai apelam la alte metode de acrire . Aveti grija ca costita sa fie impartita la fiecare in farfurie .

Ingrediente Ciorba de spanac cu cartofi ,iaurt si costita afumata

500 gr costita afumata de porc

500 gr cartofi

500 gr spanac

50 ml ulei floarea soarelui

3 fire usturoi verde

4 fire ceapa verde

2 morcovi moi

1 tulpina de la patrunjel

2 linguri pasta ardei kapia cu telina -productie proprie

1 pahar iaurt grecesc gras

sare

Categorii