Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita

 

O ciorbiță ușoară de primăvară, cu adaos de oușoare și ciuperci! ;) 

 

INGREDIENTE
ceapă galbenă 2 bucăți medii, apio 2 tije, morocovi 2 bucăți, pătrunjel 1 rădăcină, păstărnac ½ bucată, ardei gras roșu 1 bucată, ciuperci champigon cca. 300 g, leuștean ½ legătură, ulei de floarea soarelui 2 linguri, ștevie cca. 500 g, sare de mare, piper proaspăt măcinat, boia de arde dulce 1 lingură, foaie de dafin 1 bucată, pătrunjel proaspăt, borș de putină cca. 750 ml, ouă de prepeliță 12 bucăți.

Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de cca. 4000 ml, cu ulei și puțină apăa, până devin translucide, cca. 10 minute la foc minim, neacoperit.

Apoi se completează cu cca. 3000 ml apă rece, se asezonează de sare, boia, dafin și piper și se lasă la fiert cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. Între timp se curăță ștevia de nervurile groase și se taie julien. După ce s-au fiert legumele se adaugă ștevia, leușteanul curățat și tocat mărunt şi se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă ouăle de perepeliță, rând pe rând, ca și la ciorba de ouă.

La finalul fierberii, se adaugă borșul de putină, pătrunjelul verde tocat mărunt.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita

ceapă galbenă 2 bucăți medii,

apio 2 tije,

morocovi 2 bucăți,

pătrunjel 1 rădăcină,

păstărnac ½ bucată,

ardei gras roșu 1 bucată,

ciuperci champigon cca. 300 g,

leuștean ½ legătură,

ulei de floarea soarelui 2 linguri,

ștevie cca. 500 g,

sare de mare,

piper proaspăt măcinat,

boia de arde dulce 1 lingură,

foaie de dafin 1 bucată,

pătrunjel proaspăt,

borș de putină cca. 750 ml,

ouă de prepeliță 12 bucăți.

Categorii