Ciorba de vacuta a la grec

Reteta culinara Ciorba de vacuta a la grec din categoria Supe/Ciorbe. Specific Grecia. Cum sa faci Ciorba de vacuta a la grec

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de vacuta a la grec

 

 Ciorba a la grec este o alegere gustoasa si hranitoare in orice anotimp . De data  aceasta , dupa documentarea pe  blogurile grecesti , am ales sa prepar ciorba ala grec cu carne de vacuta .

 

INGREDIENTE
500 gr carne de vacuta 3 linguri ulei 3 morcovi mici 1 radacina patrunjel 1 feliuta radacina telina 1 ceapa 3 linguri orez 1 pahar smantana 2 galbenusuri 1 lamaie -zeama patrunjel verde marar verde -optional [ pentru cei care il prefera ] sare piper Se spala carnea de vacuta , se taie cuburi si se pune la fiert ina apa rece. Daca este nevoie se spumeaza zeama . Zarzavatul si ceapa se curata , se spala si se taie cubulete marunte. Se soteaza usor legumele maruntite in ulei .Sarati . Se toarna peste legume zeama fierbinte impreuna cu carnea ce a fiert deja pe jumatate .Puneti spre sfarsitul fierberii si orezul . Daca este prea fiert orezul se tercuieste . Separat se bat galbenusurile cu smanatna si se toarna deasupra cateva polonice de zeama calda si se omogenizeaza . Acest amestec de smantana si galbenus se toarna inapoi in ciorba si amesteca continuu ca sa nu se coaguleze oul. Acriti ciorba cu zeama proaspata de lamaie si o dregeti cu sare si piper . Serviti ciorba de vacuta a la grec , fierbinte , garnisita cu patrunjel verde tocat .

Pofta mare !!!

Ingrediente Ciorba de vacuta a la grec

500 gr carne de vacuta

3 linguri ulei

3 morcovi mici

1 radacina patrunjel

1 feliuta radacina telina

1 ceapa

3 linguri orez

1 pahar smantana

2 galbenusuri

1 lamaie -zeama

patrunjel verde

marar verde -optional [ pentru cei care il prefera ]

sare

piper

Categorii