Ciorba de vara, de rosii cu galuste

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de vara, de rosii cu galuste

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de vara, de rosii cu galuste

 

 Acum că roșiile sunt din belșug am folosit roșii proaspete pentru supa mea preferată. Nu a fost nevoie de multe roșii, doar două. Asta pentru ca doar unul cantareste peste 400 gr !!!!  

2 roșii mari -900 gr 100 ml ulei de floarea soarelui 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapă câteva tulpini de pătrunjel și țelină verde 1 lingurita boia 1/2 lingurita chilli 2 fire de oregano verde 1 crenguță de cimbru 1 frunză de dafin sare Galuste de gris din 3 oua + 6 linguri de gris + sare Legumele se curata si se spala. Ceapa, morcovii, patrunjelul si verdeata se zdrobesc cu ajutorul unui robot. Acestea se calesc in ulei. Sarati. Adăugați boia dulce și ardei iute. Se toarnă 2 căni de apă deasupra. Se aduce la fierbere. Amestecați roșiile tăiate bucăți în bolul robotului. Adăugați piureul de roșii în oală. Aromăm supa cu foi de dafin, cimbru și oregano. Se prepară găluște cu ou bătut amestecată cu gris și puțină sare. Pregătiți găluștele în avans și lăsați-le la frigider pentru cel puțin 10 minute. Reduceți intensitatea fierberii și introduceți găluștele în suc cu ajutorul unei linguri pe care o scufundați în fiecare găluște într-un vas cu apă. Astfel găluștele se vor desprinde ușor de pe lingură.  După cinci minute, se toarnă peste el o cană de apă rece, se oprește fierberea și se pune capacul. Galustele se vor inmuia frumos. Serviți supa de roșii cu găluște cu verdeață !!! Poftă bună !!!

Ingrediente Ciorba de vara, de rosii cu galuste

2 rosii mari -900 gr

100 ml ulei floarea soarelui

1 morcov

1 patrunjel radacina

1 ceapa

cateva codite de patrunjel si telina verde

1 lingurita boia dulce de ardei

1/2 lingurita chilli

2 fire oregano verde

1 crenguta de cimbru

1 foaie dafin

sare

Galuste de gris din3 oua + 6 linguri gris + sare

Categorii