Ciorba de varza dulce, de post

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de varza dulce, de post
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de varza dulce, de post
Ciorba de varză dulce, cu zarzavaturi, este o rețetă simpla, de post. Este extrem de gustoasă și are puține calorii, motiv pentru care poate fi folosită și în curele de slăbire. Poate fi acrită cu suc de roșii, borș sau zeamă de varză murată. Dacă adăugăm și puțin cimbru, va avea un gust deosebit. Atât mama cât și bunica mea, făceau des această ciorbă iar atunci când nu era post, puneau și ceva afumături și/sau smântână, ca să fie mai consistentă. În funcție de sezon și de gusturile fiecăruia, această ciorbă poate fi preparată și cu varză murată. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5l de ciorbă!
Ingrediente Ciorba de varza dulce, de post
1 varză mare sau două mai mici (aprox. 1kg)
1 ceapă mare sau două mai mici
2-3 rădăcini de pătrunjel
2-3 rădăcini de morcov
1 țelină mică
0,5 l zeamă de varză murată, pentru acrit
2-3 linguri suc de roșii
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
cimbru uscat sau proaspăt
pătrunjel proaspăt, tocat mărunt (sau mărar)
sare, după gust
piper măcinat, după gust
boia de ardei (dulce sau iute), după gust