Ciorba deasa de varza cu costita afumata

Reteta culinara Ciorba deasa de varza cu costita afumata din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba deasa de varza cu costita afumata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba deasa de varza cu costita afumata

 

  Nu sunt eu mare fan al ciorbei de varza dar din aceasta am mancat si eu cu mare pofta .

 

INGREDIENTE
2 buc costita afumata -500 gr-de casa 1 varza mica 1 morcov 1 ceapa rosie 1 foaie dafin 1 tija marar verde 1 lingura zaatar -mix de condimente oriental cu preponderenta de cimbru salbatic 4 linguri ulei 4 linguri orez 4 linguri rosii tocate -congelate 1 pahar de iaurt grecesc gras 10% sare piper negru macinat ceapa verde si ardei iuti la servit Costita afumata de porc se spala si se pune la fiert in 2 l apa . Pentru scurtarea gatirii folositi apa fierbinte obtinuta cu ajutorul fierbatorului . Ceapa si morcovul se curata si se spala . Ceapa se taie marunt . Morcovul se taie jumatati de rondele . Varza se taie fasiute subtiri . Sotati ceapa si morcovul in ulei . Turnati deasupra ccostita si zeama in care a fiert aceasta . Adugati varza ,orezul ,rosiile foaia de dafin , mararul si zataarul .Fierbeti 20 minute . Gustati si sarati doar daca mai este nevoie . Ar fi posibil ca gustul sarat dat de costita afumata sa fie suficient . Piparati si dregeti/acriti cu iaurt grecesc . Nu trebuie sa va faceti griji daca folositi iaurt gras grecesc . Nu se fac cocoloase in zeama . Iaurtul se omogenizeaza foarte bine . Daca doriti mai multa zeama , folositi apa fierbinte si sarati daca este necesar . Serviti ciorba deasa de varza ,alaturi de ceapa verde si ardei iute .

Pofta buna !!!

Ingrediente Ciorba deasa de varza cu costita afumata

2 buc costita afumata -500 gr-de casa

1 varza mica

1 morcov

1 ceapa rosie

1 foaie dafin

1 tija marar verde

1 lingura zaatar -mix de condimente oriental cu preponderenta de cimbru salbatic

4 linguri ulei

4 linguri orez

4 linguri rosii tocate -congelate

1 pahar de iaurt grecesc gras 10%

sare

piper negru macinat

ceapa verde si ardei iuti la servit

Categorii