Ciorba din oase de porc si smantana

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba din oase de porc si smantana

Mai intai spalam oasele bine si le punem la fiert in 4 litri de apa, adaugand un praf de sare. Inlaturam spuma care se formeaza. Legumele le curatam si le spalam.Telina o dam pe razatoare, tocam cubulete ardeii si ceapa iar cartofii ii taiem in bucati potrivite. Dupa ce oasele au fiert aproximativ 30 minute, adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se desprinde usor carnea de pe oase. Scoatem oasele cu o spumiera si cand se racoresc alegem carnea de pe ele si o punem in ciorba. Batem smantana cu ouale, diluam amestecul cu un polonic de ciorba fierbinte si-l adaugam in oala. Lasam sa dea cateva clocote, adaugam zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Adaugam patrunjel verde in oala sau in farfurie.

Ingrediente Ciorba din oase de porc si smantana

1 kg oase de porc (cu carnita)

o ceapa potrivita

ardei gras verde si rosu(eu am avut congelat)

o telina mica

3 cartofi

3 linguri de smantana

2 oua

zeama de la o lamaie

sare

piper

patrunjel

Categorii