Ciorbă dulce din carne de struț

Reteta culinara Ciorbă dulce din carne de struț din categoria Supe/Ciorbe. Cum sa faci Ciorbă dulce din carne de struț

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorbă dulce din carne de struț

 

Am incercat si aceasta varianta! Initial urma sa fac o supa din aia cu romaneasca 😀 cu bors sau bulion! Dar după ce m-am consultat cu Zmeii din familie, am ajuns la calea de mijloc între ciorbă și bulion, bulionul dulce a câștigat! 😉 Creste  si pofta buna! PS Nu prea am avut inspirație pentru poza de prezentare, dar gustul contează;) Încearcă și apoi comentează! ;) 

Pentru carne și suc de legume (stoc!): Gât de struț cca. 1000 g, rădăcină de țelină 100 g, morcovi 3 bucăți, ceapă galbenă 1 bucată, ardei 1 bucată, rădăcină de pătrunjel 1 bucată, pătrunjel 1 bucată, zada verde 3-4 fire, sare de mare 2 linguri, mozaic de piper 1 linguriță, frunză de dafin 1 bucată. Pentru finisare: Legume pentru supa de vita cubulete cca. 600 g (ceapa, praz, mazare, fasole verde, ardei gras, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, cartofi), ulei de rapita 2 linguri, Taitei fidelitate cca. 300 g, patrunjel verde, sare de Himalaya, piper proaspat macinat. ardei dulce boia 1 lingura.

Bucățile de ceafă de struț (sunt ca feliile de bulion de vițel!) Se pun la fiert în apă rece, la foc mare cca. 10 minute, apoi spumam si adaugam legumele curatate si intregi, la fel ca in supa de pui, sare, piper si dafin.

Se lasa la fiert, am folosit Alin, CrockPot-ul din dotare, pentru ca mai aveam de rezolvat si in gospodaria Dragonilor: D, am pus aparatul pe modulul HIGH, 4 ore.

Intr-un castron mare se aseaza legumele taiate cubulete la calit cu putin ulei de rapita si sucul de mai sus, aprox. 10 minute la foc mic acoperit.

Se strecoară apoi sucul obținut din carne și legume, peste amestecul de legume pentru supă, se condimentează cu sare, piper și boia de ardei, apoi se mai adaugă apă dacă este necesar și se lasă la fiert la foc mediu cca. 30 minute. La sfârșitul gătitului, adăugați tăițeii și lăsați să fiarbă. 5 minute la foc mic.

Supa de struți cu legume se servește fierbinte asezonată cu pătrunjel verde.

Bafta si bafta!

Ingrediente Ciorbă dulce din carne de struț

Pentru zeama de carne și legume (stock!): Gât de struț cca. 1000 g, Țelină rădăcină 100 g, Morcovi 3 bucăți, Ceapă galbenă 1 bucată, Ardei kapia 1 bucată, Pătunjel rădăcină 1 bucată, Păstârnac 1 bucată, Leuștean verde 3-4 fire, Sare de mare 2 linguri, Piper boabe mozaic 1 linguriță, Foaie de dafin 1 bucată. Pentru finisare: Legume pentru ciorbă de văcuță cubulețe cca. 600 g (ceapă, praz, mazăre, fasole verde, ardei gras, morcovi, păstârnac, pătrunjel, țelină, cartofi), Ulei de rapiță 2 linguri, Tăiței de casă fideluță cca.300 g, Pătrunjel verde, Sare Himalaya, Piper proaspăt măcinat. Boia de aardei dulce 1 lingură.

Categorii