Ciorba falsa de burta 2- cu ciuperci pleurotis

Reteta culinara Ciorba falsa de burta 2- cu ciuperci pleurotis din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba falsa de burta 2- cu ciuperci pleurotis

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba falsa de burta 2- cu ciuperci pleurotis

 

 Ciupercile Pleurotis Ostreatus sunt acum usor accsebile in comert in varianta de cultura . Ele se mai regasesc si si in natura sub denumirea de ,, pastrav de fag".  Pe langa gustul placut dulceag pleurotisul aduce si importante beneficii pentru sanatate : https://dieta.romedic.ro/aliment/ciuperci-pleurotus.   Cu ajutorul acestor gustoase ciuperci se obtine rapid  o ciorba asemantoare cu cea de burta, cu deosebirea ca este mai usor digerabila si acceptata si de copii sau persoane la dieta .

 

INGREDIENTE
500 gr ciuperci pleurotis 200 ml smantana grasa >30% 100 ml ulei vegetal 2 ardei iuti 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ceapa 1 foaie dafin 5 catei usturoi 2-3 linguri otet de mere infuzat cu ardei iute 2-3 linguri zeama de la ardei marinati 2 linguri mustar iute 1/2 lingurita piper boabe -optional piper negru macinat sare 30%"> Morcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata , se spala si se taie in bucati mai mari . Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie . Legumele maruntite se soteaza usor in ulei . Sarati . Turnati deasupra 3l apa fierbinte . Aceasta va grabi si scurta timpul de preparare al ciorbei . Spalati ciupercile pleurotis si le puneti la scurs . Piciorusul ciupercilor este mai tare . Din aceasta cauza se feliaza pe cat posibil julienne -bastonase si se pune primul la fiert . Adugati frunza de dafin . Eu mai pun si piper boabe , imi place gustul delicat al boabelor dupa fierbere . Feliati palariutele ciupercilor , fasii , pe lungime . Acum se observa ca seamna foarte bine cu feliile de burta de vita . Introduceti la fiert restul ciupercilor . Tot acum puneti si usturoiul curatat si dat prin presa speciala . Nu este nevoie sa opariti ciupercile initial daca ele sunt curate . Aceasta operatiune se face cu ciupercile care sunt cu impuritati , culese de pe suport de iarba uscat , frunze sau paie . Alegeti ciuperci curate, cu culoare uniforma si deschisa , cat mai aproape de alb . Nu este o problema daca ciupercile pleurotis sunt usor gri . Exista diverse soiuri de pleurotis de la brun la rosiatic si roz . Opriti dupa 15 minute fierberea si diluati smantana amestecata cu mustar folosind zeama fierbinte . Se reintroduce mixul cu smantana in ciorba , turnaind usoer si amestecand . Acriti dupa gust cu otet d emere infuzat cu ardei iute , zeama acra de la ardei marinati sau otet simplu . Taiati in ciorba inainte de servire , ardei iuti si piparati . Daca aveti la masa copii sau persoane sensibila la mancare prea picanta , folositi cu atentie si minim, ardeii iuti si piperul . Gustati si sarati daca mai este nevoie . Pofta buna !!!!

Ingrediente Ciorba falsa de burta 2- cu ciuperci pleurotis

500 gr ciuperci pleurotis

200 ml smantana grasa >30%

100 ml ulei vegetal

2 ardei iuti

2 morcovi

1 radacina patrunjel

1 ceapa

1 foaie dafin

5 catei usturoi

2-3 linguri otet de mere infuzat cu ardei iute

2-3 linguri zeama de la ardei marinati

2 linguri mustar iute

1/2 lingurita piper boabe -optional

piper negru macinat

sare

Categorii