Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus

 

 Ciupercile Pleurotus Ostreatus sunt acum usor accsebile in comert in varianta de cultura. Ele se mai regasesc si si in natura sub denumirea de ,, pastrav de fag".  Pe langa gustul placut dulceag pleurotisul aduce si importante beneficii pentru sanatate: https://dieta.romedic.ro/aliment/ciuperci-pleurotus.   Cu ajutorul acestor gustoase ciuperci se obtine rapid o ciorba asemantoare cu cea de burta, cu deosebirea ca este mai usor digerabila si acceptata si de copii sau persoane la dieta.

 

INGREDIENTE
500 gr ciuperci pleurotis 200 ml smantana grasa >30% 100 ml ulei vegetal 2 ardei iuti 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ceapa 1 foaie dafin 5 catei usturoi 2-3 linguri otet de mere infuzat cu ardei iute 2-3 linguri zeama de la ardei marinati 2 linguri mustar iute 1/2 lingurita piper boabe -optional piper negru macinat sare 30%"> Morcovul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Bucatile de legume se maruntesc timp de 3-5 secunde cu ajutorul robotului de bucatarie . Legumele maruntite se soteaza usor in ulei . Sarati . Turnati deasupra 3l apa fierbinte . Aceasta va grabi si scurta timpul de preparare al ciorbei . Spalati ciupercile pleurotis si le puneti la scurs . Piciorusul ciupercilor este mai tare . Din aceasta cauza se feliaza pe cat posibil julienne -bastonase si se pune primul la fiert . Adugati frunza de dafin . Eu mai pun si piper boabe , imi place gustul delicat al boabelor dupa fierbere . Feliati palariutele ciupercilor , fasii , pe lungime . Acum se observa ca seamna foarte bine cu feliile de burta de vita . Introduceti la fiert restul ciupercilor . Tot acum puneti si usturoiul curatat si dat prin presa speciala . Opriti dupa 15 minute fierberea si diluati smantana amestecata cu mustar folosind zeama fierbinte . Se reintroduce mixul cu smantana in ciorba , turnaind usoer si amestecand . Acriti dupa gust cu otet d emere infuzat cu ardei iute , zeama acra de la ardei marinati sau otet simplu . Taiati in ciorba inainte de servire , ardei iuti si piparati . Daca aveti la masa copii sau persoane sensibila la mancare prea picanta , folositi cu atentie si minim, ardeii iuti si piperul . Gustati si sarati daca mai este nevoie . Pofta buna !!!!

Ingrediente Ciorba falsa de burta 2, cu ciuperci pleurotus

500 gr ciuperci pleurotis

200 ml smantana grasa >30%

100 ml ulei vegetal

2 ardei iuti

2 morcovi

1 radacina patrunjel

1 ceapa

1 foaie dafin

5 catei usturoi

2-3 linguri otet de mere infuzat cu ardei iute

2-3 linguri zeama de la ardei marinati

2 linguri mustar iute

1/2 lingurita piper boabe -optional

piper negru macinat

sare

Categorii