Ciorba radauteana cu piept de pui

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba radauteana cu piept de pui
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba radauteana cu piept de pui
Ciorbita aceasta imi mai lipsea din colectie. Eu am preparat si cu carne de curcan, cum era in reteta originala. Mai mult imi place cu piept de pui. Ciorba radauteana a aparut in anul 1979 in restaurantul „Nordic” din Radauti. Doamna Cornelia Dumitrescu (maestru culinar) se pare ca a dorit sa-si multumeasca sotul caruia nu-i placea ciorba de burta. A reusit sa creeze o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Initial a folosit carne de curcan insa, din motive economice, a fost nevoita sa treaca la carnea de pui .Acum aceasta ciorba este nelipsita in meniul restaurantelor din intreaga tara.
Ingrediente Ciorba radauteana cu piept de pui
500 gr piept pui
5 catei usturoi
2 foi dafin
3 morcovi mici
1 ceapa
1 pastrnac
1 ardei gras rosu
1 felie telina
1 pahar smantana grasa
2 galbenusuri de ou
2 linguri otet
sare
1 lingurita boabe piper
patrunjel verde