Ciorba romaneasca de pui
Instructiuni de preparare Ciorba romaneasca de pui
Puiul fiert separat, adunat spuma.Cand a fost fiert, scos puiul si separat supa.Intr-o oala se incing 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata, morcovul tocat, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel.
Se lasa sa se caleasca putin, fara sa se rumeneascasi se stinge cu supa de la pui. Se pune sare si piper si foaia de dafin. Cand incepe sa fiarba, se adauga restul de supa si zeama de gogosari.
Se lasa sa dea in clocot, se adauga puiul si rosiile, eventual se mai adauga apa si se gusta de sare. Cand totul a fiert, se adauga fideaua si separat se bate oul. Se tempereaza oul cu o lingura din ciorba, se bate, se mai adauga ciorba si iar se bate.
Cu cat se adauga mai multa ciorba in ou, cu atat zdrentele de ou vor fi mai mici in ciorba. Se toarna oul in oala, amestecandu-se putin cu furculita. Se opreste focul si se presara patrunjel.Se serveste fierbinte, cu ardei iute, sa te ia cu naduseli.
Ingrediente Ciorba romaneasca de pui
spatele, aripile, gatul
1 ceapa
2 tulpini de telina
1 morcov
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
1/2 cana zeama de gogosari acri
2-3 linguri suc de rosii (se pot folosi rosii tocate)
1 foaie de dafin
1 mana de fidea
1 ou
patrunjel