Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)
Am dorit o ciorba de perisoare de post insa nu din soia si nu din ciuperci... Ramasesera de seara niste cartofi prajiti pe care pentru o secunda i-am vazut in minte trasformati in perisoare. De la gand pana la oala de ciorba de perisoare din cartofi prajiti n-a mai fost decat... o ora distanta :)) Au iesit niste perisoare foarte pufoase, asemanatoare galustilor
Ingrediente Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)
200 gr. baby morcovi
1 ceapa
1 ardei kapia rosu
3 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingura bobite de mustar
1 foaie de dafin
1/2 kg rosii de gradina trecute prin robot
2l apa plata
sare si piper dupa gust
patrunjel verde
leustean verde
marar verde
cca 2 portii medii de cartofi prajiti ramasi de la masa anterioara
1 rosie pasata
50 gr. gris
100 gr. faina alba
cca 20 ml ulei
sare, piper
putin combru uscat
boia cu ierburi de la Delikat dupa gust
faina extra pentru a tavali perisoarele