Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)

 

Am dorit o ciorba de perisoare de post insa nu din soia si nu din ciuperci...  Ramasesera de seara niste cartofi prajiti pe care pentru o secunda i-am vazut in minte trasformati in perisoare. De la gand pana la oala de ciorba de perisoare din cartofi prajiti n-a mai fost decat... o ora distanta :)) Au iesit niste perisoare foarte pufoase, asemanatoare galustilor

Ingrediente Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)

200 gr. baby morcovi

1 ceapa

1 ardei kapia rosu

3 linguri ulei de floarea soarelui

1 lingura bobite de mustar

1 foaie de dafin

1/2 kg rosii de gradina trecute prin robot

2l apa plata

sare si piper dupa gust

patrunjel verde

leustean verde

marar verde

cca 2 portii medii de cartofi prajiti ramasi de la masa anterioara

1 rosie pasata

50 gr. gris

100 gr. faina alba

cca 20 ml ulei

sare, piper

putin combru uscat

boia cu ierburi de la Delikat dupa gust

faina extra pentru a tavali perisoarele

Categorii