Ciorba simpla de fasole galbena pastai
Reteta culinara Ciorba simpla de fasole galbena pastai din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba simpla de fasole galbena pastai
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba simpla de fasole galbena pastai
O delicatesă este pentru noi fasolea păstăi culese din grădina noastră. Este atât de delicios încât nu are nevoie nici de carne, nici de smântână !!!
1 kg de fasole galbenă 100 ml ulei 2 morcovi 3 catei de usturoi 1 ceapă roșie mare 1 lingură vârf de făină albă 1 lingurita boia dulce 2 linguri otet de mere patrunjel verde sare piper negru Păstăile rotunde de fasole galbenă sunt spălate, curățate de capete și rupte/tăiate la dimensiunea preferată. Imi place ca bucata de fasole sa fie cat mai mica, cam de 3 cm. Tăiați ceapa roșie în bucăți mici. Tăiați mărunt usturoiul. Morcovii sunt tăiați în felii. Căleți ceapa, usturoiul și morcovii în ulei. Sarati. Adăugați o lingură de făină și boia de ardei. Se amesteca repede si se toarna putina apa la inceput si dupa ce s-a omogenizat se pun restul de 2-3 l de apa. Atentie, daca boiaua este prajita prea mult, va deveni amar. Adăugați păstăile de fasole pregătite anterior la fierbere. Se fierbe până când păstăia și morcovul sunt pătrunse. Acru cu otet de mere. Pregateste-te. La servire, presara patrunjel verde tocat pentru prospetime.Ingrediente Ciorba simpla de fasole galbena pastai
1 kg fasole galbena pastai
100 ml ulei
2 morcovi
3 catei usturoi
1 ceapa rosie mare
1 lingura cu varf faina alba
1 lingurita boia dulce
2 linguri otet mere
patrunjel verde
sare
piper negru macinat