Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa ce curatam zarzavatul- doar un morcov- il taiem marunt, doar ceapa si usturoiul le lasam intregi. Un morcov il dam pe razatoare si il calim in putin ulei ca sa dea o culoare frumoasa supei. Apoi rasturnam morcovul peste carne. Adaugam varza murata si lasam sa fiarba cam o ora. Apoi adaugam si celalalte legume, ceapa intreaga si usturoiul trecut prin presa. Punem apa necesara si asezonam, avand grija ca varza este deja sarata. Dupa ce si legumele sunt fierte batem bine galbenusurile cu smantana si un polonic de ciorba. Rasturnam liesonul in ciorba si adaugam frunze verzi de cimbru si marar. Lasam sa dea un clocot, stingem focul si adaugam atata zeama de varza cat ne place sa fie de acrisoara. Presaram patrunjel verde deasupra. Pofta buna sa aveti !

Ingrediente Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

700 g carne porc

500 g varza acra tocata marunt

2 morcovi

1 radaciniapatrunjel

1/2 telina

1 ardei gras colorat

3 catei usturoi

1 ceapa

500-800 ml zeama varza (moare)

2 galbenusuri

2 linguri smantana

marar verde

patrunjel verde

cimbru

sare

piper

Categorii