Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

 

  Cam la doua saptamani imi place sa prepar o supa limpede de vacuta cu legume. O parte din zeama o folosesc la supa cu galuste sau taitei. A doua zi cealalta parte de zeama o folosesc ca baza pentru o alta ciorba. Rapid si practic !!!

 

INGREDIENTE
500 gr carne vacuta fiarta in supa 200 gr mazare verde -congelata 200 gr fasole verde -congelata 200 gr conopida -congelata 200 gr varza de Bruxelles-congelata 100 ml ulei floarea soarelui 2 l supa clara de vacuta cu legume 10 cm praz 1 gogosar 2 rosii 2 morcovi -fierti din supa 2 cartofi fierti din supa 1 patrunjel radacina -fiert din supa 1 frunza dafin verde telina verde piper negru macinat sare Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute . Adaugati foaia de dafin. Ca sa obtineti gustul maxim din foaia de dafin verde, trebuie sa o indoiti dar nu sa o rupeti de tot. Turnati deasupra zeama limpede de carne si legume. Cand ajunge in punctul de fierbere, se pun legumele congelate [ce au fost dezghetate la temperatura camerei ]. Carnea de vacuta se pune in zeama taiata cubulete. Lasati sa dea un clocot, cam 10 minute si adaugati legumele fierte [ cartof, morcov, patrunjel ], taiate cubulete. Piperati si puneti telina verde pentru prospetime si decor. Gustati si sarati daca mai este nevoie. Puneti alaturi de ciorbita de vacuta, ceapa, ardei iute, ridichi. Pofta buna !!!!

Ingrediente Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

500 gr carne vacuta fiarta in supa

200 gr mazare verde -congelata

200 gr fasole verde -congelata

200 gr conopida -congelata

200 gr varza de Bruxelles-congelata

100 ml ulei floarea soarelui

2 l supa clara de vacuta cu legume

10 cm praz

1 gogosar

2 rosii

2 morcovi -fierti din supa

2 cartofi fierti din supa

1 patrunjel radacina -fiert din supa

1 frunza dafin verde

telina verde

piper negru macinat

sare

Categorii