Desert tarta Galette cu capsuni

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Desert tarta Galette cu capsuni

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta Galette cu capsuni

 

„Galette” este termenul folosit în bucătăria franceză pentru a se referi la diferite tipuri de tarte, fie ele dulci sau sărate. Sincer sa fiu, aluatul face toti banii, este extrem de fragil, iar tu alegi umplutura.

Ingredient din grau:

300 g faina 220 g unt rece 1 lingura zahar 7-8 linguri de apă un vârf de cuțit de sare + 1 ou pentru unt și zahăr brun

Ingredient de umplutură:

450 g căpșuni 5 linguri de zahar 1 lingurita zahar vanilat 2 linguri amidon

Mai întâi pregătiți aluatul pentru tartă. Punem faina intr-un vas, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si il punem in vasul cu faina.

Amestecați bine untul și făina cu degetele, apoi adăugați 7-8 linguri de apă, cât este necesar și frământați un aluat care nu va fi deloc lipicios sau moale. Puneti aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 40 de minute.

Tăiați tulpinile de căpșuni și tăiați-le în jumătate.

Scoatem aluatul din frigider pe hartie de copt, presaram putina faina peste el pentru a nu se lipi sucitorul si intindem o foaie rotunda. Se amestecă căpșunile cu zahărul, zahărul vanilat și amidonul și se adaugă în mijlocul aluatului. Strângeți marginile, ungeți-le cu ou bătut (doar marginile aluatului) și stropiți cu zahăr brun.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute. Cand este gata, lasam sa se raceasca complet pentru a se ingrosa umplutura altfel va curge tot zeama ramasa de la capsuni. Oricum va curge putin :)

Poftă bună!

Ingrediente Desert tarta Galette cu capsuni

300 g faina

220 g unt rece

1 lingura de zahar

7-8 linguri de apa

un praf de sare

+ 1 ou pentru uns si zahar brun

450 g capsuni

5 linguri de zahar

1 lingurita de zahar vanilat

2 linguri cu varf de amidon

Categorii

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu