Ciorbita cu carnati semi-afumati

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorbita cu carnati semi-afumati

Taiem carnatii feliute, pe care le punem in oala cu putin ulei fierbinte. Cand se fac ei mai rosiori, adaugi zarzavatul tot, taiat cubulete. Lasi asa pe foc mic, in grasimea stransa de la carnati, si amesteci cand si cand. Cam dupa 30 minute, torni apa fierbinte cat sa cuprinda marea adunare. Separat, pui borsul la fiert. Lasi sa fiarba totul pana sunt bine patrunse, asta ia cam 30 minute, aproximativ. Torni borsul si lasi inca 10-15 minute sa forfoteasca impreuna. Smantana, desfacuta cu putina apa rece, o torni in oala si lasi cateva clocote. Arunci si usturoiul tocat maruntel. Condimentezi cu ce ai pofta, iar dupa ce stingi focul, pui verdeata toata. Lasi cam inca jumatate de ora sa se odihneasca, apoi cu ardei iute, te lingi pe degetele. Pofta buna!

Ingrediente Ciorbita cu carnati semi-afumati

2 carnati mai grasuni

musai semi-afumati

2 carnati mai subtirei

fie semi-afmati

fie nu... dupa gust

1 ardei gras mare

1 gogosar mare

2 cepe mari

2 morcovei

1 pastarnac

1 telina mica

1 ardei iute mic

o mana de varza taiata fin

2 catei de usturoi

apa fierbinte

1 litru bors de casa

sare si alte condimente ce doriti.

smantana

dupa gust: mai grasa

mai slaba

mai multa sau mai putina

verdeata: patrunjel

leustean

putin cimbru

Categorii