Ciorbita de purcel - rapida

Reteta culinara Ciorbita de purcel - rapida din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorbita de purcel - rapida

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorbita de purcel - rapida

 

 Am vrut sa -i zic acestei ciorbe -de mare viteza . Adica ,cum sunt circutele acelea auto de mare viteza . Asa si ciorbita aceasta : te-ai invartit rapid de trei ori prin bucatarie si este gata .Eu prepar de obicei cantitate pentru doua zile . De data aceasta s-a consumat intr-o singura zi .Ciorbita de mare viteza pe cat de repede s-a preparat ,tot asa a si disparut, de buna ce a fost  !!!  

 

INGREDIENTE
400 gr carne purcel 200 gr mix legume congelate pentru ciorba[mazare, fasole verde , morcov ,gulie , telina] 200 gr mazare si morcov -congelate 1 ardei iute rosu 1 dovlecel 2 cepe mici 1 pahar bulion rosii-de casa ,productie proprie 4 linguri ulei 1/2 lingurita boia ardei 1/4 lingurita piper codite de ceapa verde sare Carnea de purcel se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l apa cu sare . Pentru economisire de timp folositi apa infierbantata in fierbatorul electric . Intre timp curatati si taiati marunt, ceapa si dovlecelul . Caliti usor in ulei incins ceapa taiata cubulete . Cand aceasta devine sticloasa se pune boiaua si se stinge cu bulion . Turnati deasupra carnea fiarta si apa clocotita . Adugati legumele decongelate si dovlecii taiati cubulete . Fierbeti la foc mic 8-10 minute . Piparati . Gustati si sarati daca mai este nevoie . La servire dati prospetime ciorbitei cu ardei iute taiat rondele si cu codite tocate de ceapa verde . Pofta buna !!!!

Ingrediente Ciorbita de purcel - rapida

400 gr carne purcel

200 gr mix legume congelate pentru ciorba[mazare, fasole verde , morcov ,gulie , telina]

200 gr mazare si morcov -congelate

1 ardei iute rosu

1 dovlecel

2 cepe mici

1 pahar bulion rosii-de casa ,productie proprie

4 linguri ulei

1/2 lingurita boia ardei

1/4 lingurita piper

codite de ceapa verde

sare

Categorii