Ciorbita rapida de purcel

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorbita rapida de purcel

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorbita rapida de purcel

 

 Am vrut sa -i zic acestei ciorbe -de mare viteza. Adica, cum sunt circuitele acelea auto de mare viteza. Asa si ciorbita aceasta: te-ai invartit rapid de trei ori prin bucatarie si este gata. Eu prepar de obicei cantitate pentru doua zile. De data aceasta s-a consumat intr-o singura zi.Ciorbita de mare viteza pe cat de repede s-a preparat, tot asa a si disparut, de buna ce a fost  !!!  

 

INGREDIENTE
400 gr carne purcel 200 gr mix legume congelate pentru ciorba [mazare, fasole verde , morcov ,gulie , telina] 200 gr mazare si morcov -congelate 1 ardei iute rosu 1 dovlecel 2 cepe mici 1 pahar bulion rosii-de casa ,productie proprie 4 linguri ulei 1/2 lingurita boia ardei 1/4 lingurita piper codite de ceapa verde sare Carnea de purcel se taie cubulete si se pune la fiert in 2 l apa cu sare. Pentru economisire de timp folositi apa infierbantata in fierbatorul electric. Intre timp curatati si taiati marunt, ceapa si dovlecelul. Caliti usor in ulei incins ceapa taiata cubulete. Cand aceasta devine sticloasa se pune boiaua si se stinge cu bulion. Turnati deasupra carnea fiarta si apa clocotita. Adaugati legumele decongelate si dovlecii taiati cubulete. Fierbeti la foc mic 8-10 minute. Piperati. Gustati si sarati daca mai este nevoie. La servire dati prospetime ciorbitei cu ardei iute taiat rondele si cu codite tocate de ceapa verde.

Pofta buna !!!!

Ingrediente Ciorbita rapida de purcel

400 gr carne purcel

200 gr mix legume congelate pentru ciorba [mazare, fasole verde , morcov ,gulie , telina]

200 gr mazare si morcov -congelate

1 ardei iute rosu

1 dovlecel

2 cepe mici

1 pahar bulion rosii-de casa ,productie proprie

4 linguri ulei

1/2 lingurita boia ardei

1/4 lingurita piper

codite de ceapa verde

sare

Categorii